joga za početnike – Naš pristup

Naše opredeljenje su casovi joge koji su prilagodjeni svima, sa posebnim akcentom na časove joge za početnike. Radimo sa manjim grupama da bismo mogli da pomognemo našim polaznicima da na najbolji mogući način iskoriste sve prednosti koje joga donosi. Verujemo da je vrlo važno dobro pripremiti telo i um za naprednije vežbe.

Joga za početnike kao osnova

Osnova naših časova joge je integralni sistem joge koga odlikuje postepenost i sistematičnost. Napredovanjem kroz različite nivoe grupa (početni, srednji i napredni) polaznici stiču nova iskustva i vremenom ih produbljuju. Iz tog razloga, da bi polaznici mogli da napreduju, vrlo je važno da steknu dobru osnovu.

Jedan cas joge za pocetnike

Asane, fizičke vežbe (Hatha joga)

Asane predstavljaju položaje koji pomažu u postizanju veće fleksibilnosti tela, mišića i zglobova. Redovnim vežbanjem se telo isteže, organi stimulišu i organizam postiže dobro fizičko zdravlje. Vežbe su pažljivo i sistematično odabrane da odgovaraju različitim starosnim dobima i ličnim mogućnostima.

Vežbe disanja – pranayama

Vežbanjem pranayama harmonizuje se i reguliše prirodno disanje. Način na koji dišemo se u jogi smatra vrlo važnim. Nepravilno disanje može da prouzrokuje niz telesnih, kao i mentalnih i emocionalnih problema. Kada znamo kako da pravilno dišemo imamo vrlo moćan alat za prevazilaženje stresa, nervoze i anksioznosti. Vežbe disanja takodje harmonizuju našu energiju, donoseći nam sveobuhvatno zdravlje i ravnotežu.

Vežbe relaksacije

Kada se vežbe relaksacije upražnjavaju redovno, donose mnoge pozitivne efekte. Novija naučna istraživanja sugerišu da tehnike kao što su joga nidra i meditacija dugoročno transformišu stres u stanje mira i psiho-fizičke opuštenosti.
Andjela, 28 godina

Dok nisam počela da vežbam jogu sa vama nisam ni shvatala da ja u stvari dišem potpuno nepravilno, i da mi to prouzrokuje mnoge probleme. Hvala vam što ste mi pomogli da živim kvalitetnijim životom.

Ana, 43 godine

Kada uđem u prostor joga centra, osetim u trenutku veliki mir. Ceo vaš prostor odiše smirenušću a to je baš ono što mi je potrebno posle stresnog dana.

Mila, 47 godina

Od kada sam sa vama išla na prvi joga odmor, za mene odmor više nije odmor bez joge.